در این پست میخواهم بصورت مختصر به شرح کوتاهی از گذشته و وضع کنونی بلاگداتآر بپردازم. به عنوان عضوی از این خانواده و یا حتی یک مخاطب عام پیشنهاد میکنم ادامه مطلب را بخوانید.
آن اوایل که «بلاگ دات آیآر» از دل سایت بیان زاده شد چندان سرویس شناختهای نبود. حتی خود سایت بیان هم (از نظر بنده) چندان مطرح نبود، میتوان گفت کمی دیر به همقطاران خود پیوست. البته امروز هم نام و آوازه آن را کمتر کسی شنیده است.
در شروع کار حتی ساخت و ایجاد وبلاگ در این سرویس نیازمند دعوتنامه بود اما چندان طولی نکشید که درهای دروازه ثبتنام بلاگ به روی همه عوام گشوده شد.
امکانات پیشرفته، نمایش تبلیغات دلخواه، فضای آپلود رایگان و بسیاری از خدمات پیشروی دیگر، نوید آینده درخشانی برای Blog.ir میداد؛ البته این درخشش قبل از اینکه چشم کاربران را به خود بدوزد در میان گرد و خاک ظهور پدیدههای جدیدی همچون فیسبوک و وایبر در جامعه ایران، غبارآلود و محو شد.
تیم فنی این مجموعه تا امروز توسعههای فنی ریز و درشتی را در پنل مدیریت انجام دادهاند، هرچند وقتی بصورت دقیقتر به این پلتفرم نگاه کنید، آن را یک پروژه رها شده میبینید.
این روزها دیگر توسعه و رشدی در سایت Blog.ir دیده نمیشود. قالبهای سایت قدیمی و منسوخ و سیستم مدیریت بیش از حد برای کاربران نوپا پیچیده و سخت است. این سایت حتی حالت واکنشگرا برای نمایش درست در صفحات موبایل را (که بیشتر کاربران را شامل میشود) ندارد!
شاید برای مدیران بیان توجیهی ندارد روی پروژه کم درآمدی مثل این پلتفرم زمان و هزینهای صرف کنند، اما آیا این پایان خط است؟
در ایران امروزی که جوانان، نوشتنشان به کپشنهای اینستاگرام و خواندنشان به متن استوریهای ۲۴ ساعته نزول پیدا کرده کمبود پلتفرمی که بتوان به آن اعتماد و اتکا کرد بیش از پیش احساس میشود.
با کمی سرمایهگذاری و صرف هزینه و زمان میتوان رابط کاربری سایت Blog.ir را رنگ و رویی تازه بخشید و آن را دوستانهتر (User-Friendly) کرد و در کنار انتشار یک اپلیکیشن ساده و مینیمال، کاربران را با خواندن و نوشتن آشتی داد.
همچنین شرایطی مثل بحران اخیر کشور نشان داد قدرت وبلاگنویسی را دست کم گرفتهایم.
در این شرایط که کاربران محتاج ارتباط و همدلی با یکدیگر هستند کمتر پلتفرمی مثل بلاگداتآیآر پیدا میشود که قابلیت اتصال زنجیرهای آدمها را داشته باشد.
امیدوارم تیم بیان با رویکردی جدید به رشد و توسعه این سایت بپردازد و روحی دوباره در آن بدمد.
پینوشت: بعضی قضاوتهای من شاید درست نباشد، اطلاعات دقیقی از آمار و اطلاعات کنونی مجموعه بیان ندارم و آنچه نوشتم دیدگاه من براساس چیزیهاییست که در نگاه اول متوجه شدم. اگر اشتباه میکنم آن را به من گوشزد کنید. با تشکر
درباره این سایت