درحالی که چند روزی از رفع فیلترینگ اینترنت بینالمللی میگذرد اما غریب به اتفاق هشتاد درصد کاربران رغبتی به بازگشت به شبکههای اجتماعی نشان نمیدهند.
طبق گزارشها بیست درصد باقی مانده هم اینفلوئنسرها و صاحبان کسب و کار است.
آمار نشان میدهد بسیاری از مردم بعد از آشنا شدن با وبلاگها و پلتفرمهای تولید محتوا دچار فراموشی پسگستر شده و دنیای زرد سابق خود را فراموش کردهاند.
عدهای از دشمنان و مخالفین کشور ایران میگویند علت این امر شوک عظیم حادثه قطعی اینترنت است. اما خالی شدن سد مخاطبین آنها نشانگر آن است که مخاطبین طعم مطالب عمیق را چشیدهاند و اکنون به نوشتههای سطحی میلی ندارند.
گزارش دیگری بیانگر این است که فروش کتابفروشیها دچار رشد سرسامآوری شده و مردم زیادی در مکانهای عمومی درحال مطالعه دیده شدهاند.
کوروش، جوان بیست و چند ساله در جواب این سوال که چه شد حساب اینستاگرام خود را غیر فعال کرد میگوید «احساس میکنم دیگه نیازی به نقش بازی کردن ندارم، بخاطر همین حسابم رو بستم و الان جلسات محفل کتاب میرم».
آتنا که خانمی میانسال است اکنون در وبلاگش از تجربیات زندگی مینویسد و دوستانی واقعی و فرهیخته پیدا کرده.
پدر و مادری میگویند فرزندشان چند وقت است کمتر خود را سرگرم گوشی میکند و وقت بیشتری را به ورزش و پیادهروی میگذراند.
دوربین نمای پشت گزارشگر را نشان میدهد، خیابانی عریض در قلب تهران که پر از عابرهای پیاده است. مردم گرم صحبت با یکدیگر گاهی دستی هم برای دوربین نشان میدهند. این خیابان قبل از همه این اتفاقات مسیر پر دود و ترددی بود اما اکنون برای اولین بار، قلب ایران سبزتر از همیشه میتپد.
این روزها وقت گذرانیهای مجازی جایشان را به مهر و محبتهای واقعی دادهاند.
نویسنده: حمیدرضا پهلوان
درباره این سایت